Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.

Recente blogberichten

Leuke serie met techniek voor de groepen 1, 2 en 3

Saïd en Anna spelen iedere dag samen in en om de Repair Shop van Saïds ouders Sameer en Zonia. Hier wachten kapotte spullen op een reparatiebeurt, want alles verdient een tweede kans. Saïd en Anna beleven elke aflevering een nieuw avontuur. De eerste acht afleveringen zijn vanaf 23 oktober dagelijks te zien om 8.00 uur op NPO Zappelin en daarna op Schooltv. Vanaf dan zijn er ook lesbrieven beschikbaar voor de groepen 1, 2 en 3.

Lego EV3/Lego WeDo Compleet?

We zijn begonnen met het uitlenen van de nieuwe Lego Spike sets voor de Future League. De scholen die de nieuwe sets komen halen, leveren hun oude Lego EV3/Lego WeDo sets weer in. Zoals je ziet is Reindert druk bezig met het controleren van sets die terugkomen bij het Techniekloket.
Een hele klus met behalve grote, vooral kleinere onderdelen. Mocht je binnenkort ook langs komen om Lego Spike af te halen, neem dan je oude sets mee. Het zou mooi zijn als je al even kijkt of deze (zo goed als) compleet zijn.

Even voorstellen: Reindert en Peter

Vanaf vrijdag 29 september is er naast de website een fysieke plaats voor het Techniekloket.
We zijn gevestigd aan de Electronicaweg 1 in Stadskanaal. Het loket wordt op vrijdagen bemand door Reindert Bussink en Peter Vermeij. Reindert en Peter zijn werkzaam bij Picto in Veendam en verzorgen daar samen met Heutink-ICT ICT voor 53 basisscholen in de omgeving. Zij gaan aan de slag om van het Techniekloket een uitleenloket te maken voor technische leermiddelen.
Veel scholen zijn al in voorbereiding voor het curriculum Digitale geletterdheid. Hoewel het curriculum nog niet definitief is, verwachten wij dat we met een aantal leermiddelen die je straks kunt lenen, aansluiten bij de doelen die SLO op dit moment formuleert.
In de loop der tijd zal het aanbod vanuit het Techniekloket op basis van ervaringen uit de scholen én op basis van het curriculum gaan groeien. Hoe mooi is het als we in de omgeving in en om Stadskanaal kinderen en leerkrachten kunnen motiveren om met techniek aan de slag te gaan!

Nieuwe programmamanager Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Groningen

Leerlingen Ubbo Emmius gaan bedrijfswagen ombouwen naar camper

Techniekloket voor basisscholen van start in regio Stadskanaal

T&T-leerlingen ronden project AG Solar af

Leerlingen klas 2 halen VCA-diploma bij Veiligheidscentrum Noord

Geslaagde jaaropening Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Groningen