Leerlingen De Poolster in promotievideo techniekproject Stadskanaal (met dank aan Jet-Net & TechNet)

Leerlingen De Poolster in promotievideo techniekproject Stadskanaal (met dank aan Jet-Net & TechNet)

Afgelopen week zijn er opnames gemaakt voor een promotievideo van het techniekproject ‘Pabo-studenten bij technische bedrijven’. Leerlingen uit groep 8 van OBS De Poolster in Nieuw Buinen zijn de hoofdrolspelers in een promotievideo van een techniekproject van Ubbo Emmius.

Al eerder dit schooljaar hebben vierdejaars studenten van de Pabo in Emmen een draaiboek gemaakt voor verschillende technische bedrijven in de regio. De aankomend leerkrachten kregen zo een beter beeld van techniek en konden de bedrijven helpen een leerzaam en interessant programma te maken. Afgelopen jaar deden Thalens PPS in Drouwenermond, Reclycar De Boer en Hoving Holland Int. B.V. in Stadskanaal en SSPB Praktijkcentrum Bouw in Hoogezand mee.

De 6 leerlingen van De Poolster hebben tijdens de filmdag de verschillende bedrijven bezocht en daar allerlei technische opdrachten uitgevoerd. Zo hebben ze bij SSPB hun eigen gereedschapskist gemaakt en daar hun naam in gegraveerd. Bij Ubbo Emmius aan de Sportparklaan hebben ze elektro-opdrachten uitgevoerd en hebben ze van kunststof een helm gemaakt.

Het project om Pabo-studenten van NHL Stenden in Emmen in te zetten bij technische bedrijven in de regio won vorig jaar een landelijke prijs. Het project won hiermee extra budget om techniek nog verder te promoten onder basisschoolleerlingen. Met de prijs van Jet-Net & TechNet is de promotievideo opgenomen, zodat het initiatief ook in andere delen van het land onder de aandacht kan worden gebracht.

De leerlingen waren erg enthousiast over de dag. Het heeft de interesse voor techniek verder aangewakkerd. De film wordt nu verder uitgewerkt en zal binnenkort online worden gepresenteerd.