Toekomstige monteurs sleutelen bij Ubbo Emmius en Noorderpoort in Stadskanaal aan elektrische auto

Toekomstige monteurs sleutelen bij Ubbo Emmius en Noorderpoort in Stadskanaal aan elektrische auto

Leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal leren vanaf volgend schooljaar aan een elektrische auto te sleutelen. Hiervoor is een aangepaste (laagvolt) Toyota Prius aangeschaft.

De vmbo’ers (Ubbo Emmius) en mbo’s (Beroepsonderwijs Stadskanaal) leren met speciale software mankementen op te sporen én te herstellen.

De toekomstige monteurs leren hierdoor niet alleen met verbrandingsmotoren maar ook met hybride techniek en elektrotechniek te werken. Zoals dat later in de praktijk ook van hen verwacht wordt.

De vakdocenten van Ubbo Emmius en Noorderpoort in Stadskanaal zijn de voorbije periode (bij)geschoold om les te mogen geven over elektrische voertuigen.

Deze impuls is mogelijk vanuit Sterk Techniekonderwijs Oost-Groningen, een samenwerkingsverband van het Dollard College, Ubbo Emmius, Noorderpoort en tal van lokale technische bedrijven. De financiële middelen zijn beschikbaar gesteld door het Rijk.

Bron: https://www.dvhn.nl/groningen/stadskanaal/Toekomstige-monteurs-sleutelen-bij-Ubbo-Emmius-en-Noorderpoort-in-Stadskanaal-aan-elektrische-auto-25651320.html