Leerlingen Ubbo Emmius gaan bedrijfswagen ombouwen naar camper

Leerlingen Ubbo Emmius gaan bedrijfswagen ombouwen naar camper

Aan de Sportparklaan in Stadskanaal wordt een bedrijfswagen omgebouwd naar een camper. Leerlingen uit klas 4 van Ubbo Emmius gaan hiermee aan de slag. Bijzonder aan dit project is dat er leerlingen aan mee gaan werken vanuit allerlei opleidingen. Zo komen bij de ombouw verschillende klussen voorbij, zoals de houtbouw voor het interieur, de elektra en het water en het motorisch nakijken van de bedrijfswagen. Dat maakt het project voor leerlingen van verschillende technische opleidingen interessant.

Bij het project wordt intensief samengewerkt met het lokale bedrijfsleven. Frits Prins van Bakker Bedrijfswagens in Stadskanaal levert de bedrijfswagen. Ook zorgt hij ervoor dat de juiste ondersteuning beschikbaar is voor de leerlingen om er een mooie camper van te maken. Bakker Bedrijfswagens vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in technisch onderwijs en ziet in het camperproject een mooie kans om jongeren enthousiast te krijgen en te houden voor een toekomst in de techniek.
Waar mogelijk wordt er met meer lokale bedrijven samengewerkt, zoals Camperombouwshop.nl in Nieuw-Buinen en Reclycar De Boer in Stadskanaal.

Leerlingen zullen aan de slag gaan met de bedrijfswagen. Het team trekt voor de leerlingen 2 schooljaren uit om de camper helemaal gereed te maken. Als de camper gereed is gaat deze terug naar Bakker Bedrijfswagens en zal deze worden verkocht.