Scholieren Ubbo Emmius vallen in de prijzen

Scholieren Ubbo Emmius vallen in de prijzen

STADSKANAAL De Westerbroekstermadepolder is onderdeel van het Hunzedal. Een prachtig natuurgebied waar otters, bevers en zeearenden leven.

Op dit moment is de Westerbroekstermadepolder alleen via het fietspad te bereiken. Vroeger was er ook een entree vanaf de Energieweg die van Foxhol richting Westerbroek loopt. Uit oogpunt van veiligheid heeft ProRail deze onbewaakte spoorwegovergang afgesloten.

Prijsvraag

Het Groninger Landschap heeft een prijsvraag onder technasia uitgeschreven om tot een ontwerp te komen, waarbij wandelaars en fietsers de spoorbaan weer veilig kunnen passeren. Vijf scholen hebben meegedaan, zoals Ubbo Emmius uit Stadskanaal.

Algemene winnaar is de inzending van een team van het VWO van het Stadslyceum Groningen. Dit team heeft gekozen voor een houten brug, waardoor het ontwerp heel organisch past in de omgeving en aansluit op het karakter van het natuurgebied. Het is een speels ontwerp geworden, waarbij de hoogte van het brugdek meebeweegt met het onderliggende maaiveld en er ook twee uitzichtpunten zijn ingebouwd.

Beste presentatie

De prijs voor de beste presentatie ging naar het team van het Ubbo Emmius. Sterre Kempers, Thorsten Hazenberg, Thijmen Mulder en Kiki Hofman hebben een prachtige transparante brug van staal ontworpen.

De juryleden Fleur Gräper-van Koolwijk, gedeputeerde in Groningen, Frank Knottnerus, gebiedsmanager Noord van ProRail en Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap waren onder de indruk van hun presentatie.

Bron: https://kanaalstreek.nl/artikel/1140919/scholieren-ubbo-emmius-vallen-in-de-prijzen.html